Katsomaan jalkapalloa ulkomaille?

Jalkapallo on kiistatta maailman suurin ja suosituin urheilulaji, todellinen kuningaslaji. Ei siis ole mikään ihme, että sillä riittää runsaasti ystäviä meillä Suomessakin. Futista pääsee toki seuraamaan televisiosta, mutta mikään ei voita sitä tunnelmaa, mikä on katsomossa paikan päällä. Suomalaiset futispelit keräävätkin kiitettävän määrän jalkapallofaneja omaa joukkuettaan kannustamaan. Suomalaista jalkapalloa mitenkään väheksymättä, todellista taituruutta pääsee kuitenkin todistamaan kansainvälisissä jalkapallo-otteluissa.

Jalkapallomatkat ulkomaille ovat yhä suositumpia

Ei olekaan ihme, että ulkomaille suuntautuvat jalkapallomatkat ovat lisänneet viime vuosina suosiotaan huimasti. Ulkomaisten liigapelien tai esimerkiksi Champions League -pelien lisäksi monet suuntaavat kannustamaan Suomen maajoukkuetta EM- tai MM-peleissä. Matkaan voi lähteä joko yksin tai koota hauska matkaseurue perheenjäsenistä, kavereista, työkavereista tai vaikkapa kantabaarin muista futisfaneista. Ja jalkapallomatkaanhan voi toki hyvin yhdistää myös muuta tekemistä valitussa matkakohteessa.

Pakettimatkat ovat helppoja vaihtoehtoja

Jos sinua kiinnostaa lähteä katsomaan jalkapalloa ulkomaille, kannattaa ehdottomasti tutustua tähän artikkeliin. Kerromme paitsi käytännöllisiä ja hyödyllisiä vinkkejä, esittelemme joitakin suosittuja kohteita jalkapallomatkalle. Määränpää on toki sinusta ja mahdollisesta seurueestasi kiinni, mutta se on varmaa, että mielenkiintoisia matkakohteita riittää. Ennen matkaan lähtöä tulee kuitenkin miettiä käytännön asioita, eli lippuja, majoitusta ja matkustamista. Jos et tiedä, mistä lähteä liikkeelle, ei hätää.

Netistä löytyy onneksi myös suomalaisia sivustoja, jotka ovat keskittyneet jalkapallomatkoihin. Niistä löytyy suomalaisia yrityksiä, jotka myyvät joko pelkkiä ottelulippuja tai pakettimatkoja, joihin sisältyvät myös lennot ja majoitus. Pakettimatkalla kaiken saa valmiina yhdellä kertaa. Tällaisia sivustoja on hyvä hyödyntää, jos haluaa esimerkiksi kaiken sujuvan selkeästi suomeksi ja suomalaisia palveluita hyödyntäen. Hakuja sivustoilla voi tehdä esimerkiksi liigan ja joukkueen perusteella tai matkakohteen mukaan.

Lentojen vertailu kannattaa

Erityisesti hintatietoisilla matkustajille yksi hyvä vaihtoehto on ostaa futisliput erikseen ja tutkailla tämän jälkeen mahdollisimman halvat lennot ja majoitus esimerkiksi erilaisia netin vertailupalveluja käyttäen. Tällaisia ovat muun muassa Momondo ja Trivago. Joskus rahalliset säästöt voivat olla hyvinkin suuria ja eteen voi tulla hyviä tarjouksia. Lentojen suhteen yleissääntönä voi pitää, että jos haluaa edulliset lennot, kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä.

Eri lentoyhtiöiden välillä voi olla suuriakin hintaeroja ja matkakohteesta riippuen kannattaa miettiä, onko itselle tärkeämpää lyhyt lentoaika vai matkan hinta. Monesti edullisimman vaihtoehdon löytää, jos välilaskut eivät haittaa. Vaikka suorilla lennoilla pääsee toki nopeinten perille, joskus välilaskut eivät lisää lennon kokonaismatkustusaikaa suurestikaan. Yksityiskohdat riippuvat toki siitä, minne olet matkalla jalkapalloreissuasi viettämään, mutta yleisesti ottaen vertailujen tekeminen on kannattavaa.

Valitse majoituksesi harkiten

Jalkapallomatkan onnistumisen kannalta yksi oleellinen tekijä on hotellin tai muun majoituspaikan valitseminen. Kannattaa miettiä tarkoin, mikä on itselle – ja mahdollisille seuralaisille – tärkeää. Kaupungista kuin kaupungista löytyy niin hulppeita hienoilla palveluilla varustettuja – mutta kalliita – luksusluokan hotelleja, edullisia mutta vaatimattomia hostelleja tai majataloja kuin lapsiystävällisiä vaihtoehtoja perheen kanssa matkustaville. Myös sijainti vaikuttaa tavallisesti hotellien hintoihin. Lähellä jalkapallostadionia majoittuminen voi olla monessa tapauksessa kätevää.

Toisaalta, jos haluaa yhdistää matsin katseluun shoppailua, nähtävyyksiä tai vaikkapa vilkkaan yöelämän, kannattaa tämä huomioida jo hotellia varatessa. On hyvä myös ottaa jo ennalta selvää, minkä hintaista matkakohteessa liikkuminen on, ja miten hyvä julkinen liikenne siellä on käytettävissä. Hotellien hinnat ovat aina korkeammalla, kun kaupungissa on isoja tapahtumia, joten jos mahdollista, kannattaa varata majoitus mahdollisimman hyvissä ajoin. Näin voi säästää merkittävästikin rahaa.

Englannin Valioliigan pelejä hurmaavissa brittikaupungeissa

Mutta mihin sitten jalkapallomatkalle kannattaisi suunnata? Vaihtoehtoja on todellakin runsaasti, ja kaikki riippuu toki siitä, minkä joukkueen pelejä haluat katsomaan, mutta suomalaisten suosituimpiin kohteisiin kuuluvat ehdottomasti Englannin Valioliigan pelit sekä La Ligan ottelut Espanjassa. Miltä kuulostaisi nähdä livenä esimerkiksi Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham tai Arsenal? Jalkapallomatka esimerkiksi Lontooseen, Manchesteriin tai Liverpooliin on hyvä vaihtoehto monenlaisille matkailijoille.

Näissä kaupungeissa riittää runsaasti muutakin nähtävää, niin perinteisiä nähtävyyksiä, museoita, hyviä ostosmahdollisuuksia kuin runsaasti peri-englantilaisia pubejakin. Matkalla pääsee halutessaan kokemaan paljon, ja viihdykettä riittää tarvittaessa myös perheen pienemmillekin. Miinuksena on tosin se, että Englannissa säät eivät välttämättä helli kesälläkään, vaan sateenvarjo kannattaa ottaa mukaan matkalle. Lisäksi hintataso ei ole halvimmasta päästä, ja etenkin Lontoo voi yllättää kalleudellaan, valuuttakursseista toki riippuen.

Aurinkoinen matka La Ligan peliin

Jos haluat takuuvarmaa aurinkoa ja lämpöä futismatkallasi, hyvä vaihtoehto on suunnata katsomaan vaikkapa FC Barcelonan tai Real Madridin matseja. Myös espanjalaisissa kaupungeissa voi helposti yhdistää urheilun kaupunkiloman aktiviteetteihin ja vilinään, mielenkiintoisiin nähtävyyksiin sekä ostosmahdollisuuksiin. Jos tunnelma yltyy liian kuumaksi, sitä voi viilentää upeilla rannoilla tai jääkylmien juomien parissa, ja espanjalainen ruokahan on tunnetusti erinomaista. Luppoaikaa voi käyttää vaikkapa auringonpalvontaan.

Valitsit sitten kohteeksesi minkä kaupungin tahansa, on varmaa, että jalkapallomatkasta ulkomaille tulee unohtumaton kokemus ja elämys. Kansainvälisissä peleissä tunnelma on taatusti katossa, ja matkailu tunnetusti avartaa. On mukava päästä tutustumaan uusiin ihmisiin, jotka jakavat saman mielenkiinnon kohteen kuin itsekin, sekä tietysti viettämään todellista laatuaikaa oman matkaseurueen kanssa. Toivotamme sinulle mukavaa ja elämysrikasta jalkapallomatkaa! Ja sitä odotellessasi voit tutustua vaikkapa sivustomme muihin jalkapalloaiheisiin artikkeleihin.